Logo of Team Belgium

Op 12 oktober 2016 hebben het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en All Nippon Airways (ANA) een strategisch partnership afgesloten met de gedeelde ambitie om de atleten van Team Belgium zo goed mogelijk te ondersteunen op weg naar de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Dankzij het partnership wordt een comfortabele, stimulerende omgeving gecreëerd zodat de atleten zich optimaal op de volgende Olympische Spelen kunnen voorbereiden en hopelijk met een koffer vol medailles naar huis terug keren.

Het partnership tussen het BOIC en ANA, de grootste Japanse luchtvaartmaatschappij, kadert in de inspanningen van beide organisaties om de vriendschap tussen Japan en België, die dit jaar zijn 150ste verjaardag viert, te versterken.

Tijdens de ondertekeningsceremonie lichtte Philippe Vander Putten, CEO van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, de samenwerking toe: “Ik ben erg tevreden met het partnership tussen het BOIC en ANA. De atleten van Team Belgium zullen optimaal kunnen profiteren van de dagelijkse rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Tokio. Zij kunnen comfortabeler reizen, terwijl wij hun vluchten heen en terug beter kunnen afstemmen op hun trainingsschema.”

Behalve het comfort, de flexibiliteit en de 5 sterren producten en diensten, gaat de ANA nog een stapje verder voor de Team Belgium atleten. Zo mogen ze bijvoorbeeld standaard 2 x 23 kilogram bagage meenemen.

Akira Nakamura, Senior Vice President EMEA van ANA: “We zijn opgetogen en vereerd om het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité tot onze partners te mogen rekenen. Dat zal niet alleen onze business versterken, maar ook de vriendschap met België in het algemeen en Brussels Airport in het bijzonder. België barst van het talent. We kijken ernaar uit de Team Belgium atleten met typisch Japanse gastvrijheid te verwelkomen aan boord van onze rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Tokio.”