Logo of Team Belgium

Het Athlete Career Programme (ACP ) is een samenwerking tussen Adecco België, het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en het Belgian Paralympic Committee (BPC). Het ACP heeft als doel de omkadering van de topsporters te optimaliseren zodat deze succesvol hun maatschappelijke carrière kunnen voorbereiden en ontwikkelen. Dankzij het Fonds Baillet Latour is er sinds 2014 ook de mogelijkheid om opleidingen en studies te financieren via het Belgian ACP Fund (enkel voor olympische en paralympische atleten en coaches). Vanaf nu zal dit programma ook geopend worden naar alle olympische en paralympische coaches.

Dat wil zeggen dat ook coaches aanspraak kunnen maken op dezelfde dienstverlening als deze van de olympische en paralympische atleten inclusief het ACP Fund.

Wat houdt dit nu precies in?

1. Career Coaching

  • Individuele coaching en loopbaanbegeleiding
  • Workshops rond de ontwikkeling van de maatschappelijke carrière vb. social media, linked-in, opmaak van CV/motivatiebrief, networking, …

2. Job Placement

  • Identificeren en begeleiding naar deeltijdse/voltijdse stage- en tewerkstellingsopportuniteiten

3. Opleiding

  • Financieren van opleidingen/studies via het Belgian ACP Fund (enkel voor olympiërs en paralympiërs). Ter info: dit kan gaan van korte publieke/private opleidingen van een halve dag tot universitaire studies.

Contact?