Logo of Team Belgium

Winnen doe je nooit alleen. Daar heb je naast veel talent en volharding ook de steun van anderen voor nodig. De steun van je begeleiding, de steun van supporters maar ook steun van bedrijven en van de media. De media die een heel land kunnen mee in de ban brengen van de Olympische Spelen. Dat is waar ook de mediapartners van het BOIC aan meewerken met hun initiatieven rond Team Belgium.

Dat de laatste rechte lijn richting Rio is ingezet ademen ook de mediapartners van Team Belgium uit. VRT, RTBF, Het Nieuwsblad, Le Soir en Sanoma: één voor één namen ze initiatieven waarmee ze de atleten van Team Belgium een groot hart onder de riem steken.

Afspraak in Rio is een Vlaamse reeks van productiehuis De Chinezen, waarvan het eerste seizoen liep in het voorjaar van 2015 op de VRT. Tien Belgische atleten en één Belgisch team werden gevolgd in aanloop naar Rio 2016.

Op 2 mei start het nieuwe seizoen van Afspraak in Rio. De sporters leven elke dag in het teken van de sport en de Olympische Spelen. Hoe zwaar en ingrijpend is dat eigenlijk? Om dat te achterhalen, deelden de programmamakers lief en leed met de top van de Belgische sport en gunnen ze ons een bijzondere blik achter de schermen.

Op RTBF startte op 4 april ‘Mon meilleur supporter’, een reeks portretten over 20 Team Belgium atleten. In 60 seconden worden de atleten voorgesteld door … hun ferventste supporter. Soms emotioneel, soms grappig maar altijd even sterk. ‘Mon meilleur supporter’ loopt nog tot 29 april, dagelijks op RTBF om 20u10.

Het Nieuwsblad en Le Soir maken wekelijks prachtige portretten van onze Belgische atleten en Sanoma brengt een reeks lifestyle interviews.

Winnen doe je nooit alleen … met dank aan de Team Belgium mediapartners!