Logo of Team Belgium

In dit Olympisch jaar sloegen de Koninklijke Munt van België en het BOIC de handen in elkaar en brachten een Olympisch muntstuk van 2 euro en een zilveren muntstuk ter waarde van 10 euro uit. 
Olympische medaillewinnaars kwamen op 9 mei de munten officieel voorstellen in het atelier van de Koninklijke Munt.Onder het goedkeurend oog van Muntmeester, Ingrid Van Herzele, Alexander De Geest, administrateur-generaal van de trezorie, Pierre-Olivier Beckers en Philippe Vander Putten mocht hoogspringster en Olympisch kampioene Peking 2008, Tia Hellebaut de eerste muntslag opstarten.

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC : “De financiële steun die op deze manier aan Team Belgium verleend wordt, kunnen we investeren in extra begeleiding en ondersteuning voor onze topatleten. En die steun is nodig. Want Rio de Janeiro is een mooie bestemming, maar ook een verre en dure bestemming en in de topsport maakt elk detail een groot verschil.
Ik vind het bovendien fantastisch om ons logo op deze mooie munten te zien staan. Het logo staat voor de olympische waarden, maar ook voor kracht, overwinning en teamspirit. Ook het 10 euro muntstuk heeft een knap design gekregen. Ik wil bij deze Vincent Hontoir feliciteren. Uit de vele inzendingen die we kregen voor het ontwerp van de Team Belgium Munt, kreeg zijn ontwerp de meeste stemmen. Proficiat Vincent!”

Voor het 10 euro muntstuk werd in januari een open ontwerpwedstrijd gelanceerd. Na een eerste selectie door een vakjury waarin o.m. karabijnschutter en zilveren medaillewinnaar in Londen 2012, Lionel Cox en hordeloopster Axelle Dauwens werden er drie ontwerpen geselecteerd.

Van 9 tot 20 februari kon het publiek dan zijn stem online uitbrengen voor zijn favoriete 10 euro munt.

Steun Team Belgium en koop een Olympische munt!

De munten zijn te verkrijgen via de website van de Koninklijke Munt.
Deze verzamelstukken zijn duurder dan hun muntwaarde. Het 2 euro muntstuk kost 8 euro en het zilveren 10 euro muntstuk kost 42 euro. Ze komen niet in omloop en worden in een beperkte oplage geslagen. Van het 2 euro muntstuk komen er 325.000 exemplaren uit, van het 10 euro muntstuk worden er wereldwijd slechts 10.000 exemplaren uitgegeven.