Sarah Prieels met elfde plaats in kwalificaties naar achtste finales

Boogschutter Sarah Prieels heeft zich vrijdag met een elfde plaats in de kwalificaties geplaatst voor de achtste finales met de compoundboog op de openingsdag van de tweede editie van de Europese Spelen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk.

Prieels liet 689 punten noteren op een maximum van 720. Zaterdag wacht in de achtste finales de Deense Tanja Jensen, de nummer zes uit de kwalificaties. 

Jarno De Smedt werd 35e, op 48 deelnemers, in de kwalificaties met de recurveboog en start maandag in de 32e finales. De negentienjarige De Smedt kwam in de kwalificaties niet verder dan 638 punten. In de 32e finales op de hoofdtabel neemt hij het op tegen de Luxemburger Jeff Henckels, die in de kwalificaties dertigste werd. "Mijn start was niet goed, pas nadien kwam ik op niveau", bekende De Smedt, die nog niet meteen op een olympische kwalificatie mikt. "Op de Spelen van 2024 in Parijs hoop ik er wel bij te zijn." 

Charlotte Destrooper werkt vrijdagnamiddag nog de kwalificaties af met de recurveboog bij de vrouwen. 

De boogschutters zijn de eerste Belgische atleten die in actie komen op deze Europese Spelen, waarvan de openingsceremonie vrijdagavond gehouden wordt. In totaal nemen er vijftig Belgen deel. Tot slot zullen er tijdens deze Europese Spelen meer dan duizend dopingtest uitgevoerd worden bij de atleten. De controles worden uitgevoerd door het Wit-Russische Antidopingagentschap, de analyse zal in het labo van het Oostenrijkse Seibersdorf gebeuren. Nadien worden de stalen ingevroren om ze later nog te kunnen hertesten.

Belga

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 23 dagen tot
Europese Spelen Krakau-Małopolska 2023