Jelle Geens is zaterdag op de tweede plaats geëindigd in de World Triathlon Series in het Japanse Yokohama. Marten Van Riel werd 7e. Bij de vrouwen finishten Claire Michel en Valérie Barthelemy respectievelijk op de 9e en de 16e plaats.

Geens werkte op de eerste manche van het jaar in de World Series de 1.500m zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen af in 1u43:05 en zo was hij slechts tien seconden trager dan de Noorse winnaar Kristian Blummenfelt. De Amerikaan Morgan Pearson werd zeven seconden na Geens derde en vervolledigde zo het podium. Marten Van Riel had de koppositie na het zwemmen, maar viel gaandeweg terug en finishte uiteindelijk op de zevende plaats, in 1u43:37.

Zaterdag eindigde Claire Michel op de negende plaats bij de vrouwen. De Brusselse werkte de 1.500m zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen af in 1u55:39, meer dan een minuut trager dan de Amerikaanse winnares Taylor Knibb, die haar eerste zege in de World Series vierde. Valérie Barthelemy eindigde op de zestiende plaats. Beide landgenotes strijden nog om kwalificatie voor de Olympische Spelen van komende zomer.