Logo of Team Belgium

Emma Plasschaert heeft een uitstekende zaak gedaan op de vierde competitiedag van het WK Laser Radial in het Australische Sandringham nabij Melbourne. De Oostende wipte van de vierde naar de tweede plaats.

In tegenstelling tot de voorbije dagen, toen de weergoden telkens spelbreker waren, konden de zeilsters woensdag wel vol aan de bak. Er werden drie regatta's afgewerkt. Plasschaert won in de gele groep de eerste race, werd derde in de tweede en achtste in de derde. Na zes regatta's (het minste resultaat valt weg) moet de wereldkampioene van 2018 in het klassement alleen de Nederlandse olympisch kampioene Marit Bouwmeester voor zich dulden. Die won woensdag haar drie races in de blauwe groep en leidt met 7 punten voor Plasschaert (17 punten) en de Deense titelverdedigster Anne-Marie Rindom (18 punten).