Team Belgium is als derde geëindigd in de medailletabel van het achttiende WK indooratletiek, zondag na afloop van de laatste wedstrijddag in Belgrado.

Die derde plaats is een even onverwacht als uitzonderlijk resultaat voor Team Belgium. Hoewel België tot nu toe slechts zeven medailles telde in deze competitie, keerde ons land terug uit Servië met twee gouden medailles: Noor Vidts in de vijfkamp en de Belgian Tornados in de 4x400 meter estafette.

Terwijl de Noor haar eerste medaille op mondiaal niveau won, behaalden de Tornados hun veertiende podiumplaats in hun 28e finale in een belangrijke internationale competitie. Noor Vidts gaf haar wereldtitel glans met een nieuw Belgisch record op naam stond van Nafi Thiam. Haar 4.929 punten overtreffen de 4.904 punten van de tweevoudig olympisch kampioene op de zevenkamp.

De grootste Belgische delegatie die ooit op een WK indoor aanwezig was (22 geselecteerde atleten, waarvan 13 in individuele nummers), telde atleten in vijf andere finales.

In het polsstokspringen rechtvaardigde Ben Broeders de wildcard van World Athletics. De Belgische recordhouder behaalde zijn beste resultaat van het jaar door 5m75 te springen, genoeg voor de vijfde plaats.

Eliott Crestan behaalde de zesde plaats op de 800 meter. De Namenaar kwam in Servië aan met de negende tijd van het jaar onder de deelnemers.

Thomas Carmoy deed de uitnodiging van de internationale atletiekfederatie eveneens eer aan. Hij behaalde de zesde plaats in de finale bij het hoogspringen en evenaarde zijn persoonlijk record (2m28).

De Belgian Cheetahs voldeden ook aan de verwachtingen ondanks de afwezigheid van Cynthia Bolingo en Paulien Couckuyt wegens blessures. Het nationaal record van Hanne Claes, Naomi Van Den Broeck, Imke Vervaet en Camille Laus (3:30.58) bracht hen tot in de finale. Daar eindigden ze op een zesde plaats.

In de medailletabel prijkt Team Belgium op de derde plaats. Daarmee moet het enkel Ethiopië (9 medailles) en de Verenigde Staten (19 medailles) voor zich dulden.