Valérie Barthelemy heeft een plaatsje op het podium kunnen bemachtigen bij de eerste editie van de Super League triatlon, een wedstrijd die zondag werd georganiseerd in Rotterdam. Met 22 punten in de drie disciplines moest onze landgenote alleen de Britse Jessica Learmonth, met 30 punten, en de Nederlandse Rachel Klamer, met 23 punten, laten voorgaan.
Barthelemy, die deel uitmaakt van het Belgische aflossingsteam, de Belgian Hammers, was vorig weekend nog de beste op de Baltische kampioenschappen, haar eerste postcoronawedstrijd. Ze werd zondag eerst 6e in het eerste deel (200m in zwembad, 4 km hometrainer en 1 km op de loopband). Na enkele minuten recuperatie werd onze atlete 3e in het tweede deel, dezelfde afstanden maar dan eerst fietsen, daarna lopen en tenslotte zwemmen. Ze eindigde knap met een tweede plaats in het derde en laatste deel, waarbij eerst op de loopband gelopen werd, dan het zwemmen en geëindigd werd op de hometrainer. Learmonth, Europees kampioen in 2017, won de drie verschillende delen met telkens een handvol seconden voorsprong op de concurrenten. De World Series-wedstrijd op 5 september in Hamburg is de volgende uitdaging voor triatleten Jelle Geens, Erwin Vanderplancke (die de geblesseerde Marten Van Riel vervangt), Claire Michel en Valérie Barthelemy, die de dag erna ook de Belgische kleuren verdedigen op het WK aflossing (gemengd).