Jorre Verstraeten pakt brons in Minsk

Jorre Verstraeten (IJF 20) heeft zaterdag brons veroverd in de klasse tot 60kg tijdens de Europese Spelen. De derde medaille voor Team Belgium.

In de kamp om het brons haalde onze landgenoot het met ippon in de Golden Score van de Fransman Walide Khyar (IJF 22), de Europese kampioen van 2016.

Verstraeten had zich via de herkansingen geplaatst voor de kamp om het brons. Verstraeten versloeg de Bulgaarse Europese vicekampioen Yanislav Gerchev (IJF 31) op strafpunten in de Golden Score. In die extra tijd haalde hij het ook van Orkhan Safarov (IJF 39) uit Azerbeidzjan, met ippon. Vervolgens moest Verstraeten in de kwartfinales zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Francisco Garrigos (IJF 8), die een ippon liet optekenen.

In de herkansingen won Verstraeten met ippon van de Fransman Luka Mkheidze (IJF 35).

Kenneth Van Gansbeke (IJF 38), toe aan zijn zevende EK, was bij de -66 kg in de eerste ronde te sterk voor Sinian Sandal (IJF 41). Van Gansbeke versloeg de Turk met ippon. In de tweede ronde nam hij de scalp van de Rus Yakub Shamilov (IJF 17), die pas op strafpunten plooide in de Golden Score. Nathon Burns (IJF 47) bleek vervolgens te sterk, de Ier haalde het met waza-ari.

Zondag komen Roxane Taeymans en Gabriella Willems (beiden -70 kg), Abdul Malik Umayev (-73 kg), Matthias Casse en Sami Chouchi (beiden -81 kg) in actie in het judotoernooi.

Belga

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 20 dagen tot
Europese Spelen Krakau-Małopolska 2023