Bart Swings geeft zich voor eerste dag een onvoldoende

Na een slechte nacht was hij niet in staat ontspannen te schaatsen. Bart Swings gaf zich zaterdag voor de eerste dag van de Europese kampioenschappen allround in Heerenveen een onvoldoende.

Een reden voor de te korte nachtrust kon hij niet geven. "Ik schaatste wel stabiel en zonder te veel verval, maar het was gewoon te langzaam", zei hij in de mixed zone achter een geïmproviseerde glaswand.

Swings was onder de indruk van de Nederlander Patrick Roest. "Hij heeft natuurlijk wel vaker 6.10 gereden, maar in de eerste ronden meteen 28ers klokken, is natuurlijk wel wat."

Swings weet dat zijn tweede dag in een meerkamp vaak beter is dan de eerste. Zijn vermogen tot recuperatie is bovengemiddeld. Daardoor ziet hij na de vijfde plaats in het klassement halverwege het toernooi nog wel perspectief. De achterstand op Roest is te groot, die op de Noor Sverre Lunde Pedersen (twee seconden op de 1.500 meter) ook. Maar als hij op de tweede Nederlander, Marcel Bosker, 1.42 seconden goed maakt, lonkt toch de derde plek

"Ik hoop in ieder geval meer ontspannen te kunnen rijden."

Belga

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 142 dagen tot
Olympische Zomerspelen Tokio 2020