Logo of Team Belgium

Donderdag gaat in het Antwerpse Schilde de Belgian Knockout van start. Het met 1 miljoen euro gedoteerde golftoernooi, dat plaatsvindt op de Rinkven golfbaan, is aan zijn tweede editie toe. Met Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry verschijnen heel wat Belgische toppers aan de start.

Pieters, die samen met zijn familie en een hele groep vrijwilligers mee voor de organistie zorgt, hoopt vooral op een succesvole editie. "Vorig jaar was de belangstelling al zeer goed, maar ik hoop dat dit jaar nog beter wordt", verklaarde de drievoudige European Tour-winnaar. "Tijdens de eerste editie was ik echt nerveus, je wil als organisator vooral niet afgaan. Vrijwel alles is correct verlopen op een kleinigheid na. Je leert echter uit het verleden en alles gaat nu veel vlotter. Wat het golf betreft vind ik van mezelf dat ik goed bezig ben, maar de resultaten zijn nog niet zoals verwacht. Zo werd ik op het PGA Championship, de tweede major van het seizoen, na een catastrofale start nog 23e. Ik heb de voorbije weken veel positieve dingen gezien maar het komt er gewoon op aan om dit om te zetten in vier goede ronden. Hier speel ik voor eigen publiek en ik ken de baan als mijn broekzak." 

Nicolas Colsaerts, die vorig jaar met een zevende plaats de beste Belg werd, vindt het een fantastisch format. "Eerst twee ronden strokeplay en dan rechtstreekse uitschakeling in het matchplay-formaat is vrij uniek maar fantastisch voor het publiek. Met een beetje geluk kan je hier acht keer je favoriete speler volgen. Ik ben momenteel aan een zeer constant seizoen bezig. Sinds oktober vorig jaar heb ik mij, met uitzondering van vorige week, in alle toernooien kunnen plaatsen voor de eindfase. Telkens liet ik mij echter betrappen op enkele foutjes die mij uit de top 10 hielden." 

Detry, momenteel nummer 83 op de Europese golfranglijst en dit seizoen al goed voor drie top 15-plaatsen, is op zoek naar een eerste overwinning. "Vorig jaar kende ik een sterk einde van het seizoen. En dit jaar hoop ik op een eerste European Tour-zege. Ik weet van mezelf dat het nog iets beter moet, maar ik werk aan de punten die mij een eerste overwinning moeten opleveren." 

Naast Pieters, Detry en Colsaerts, staan er met Hugues Joannes, Kevin Hesbois en Christopher Mivis nog drie Belgische profs aan de start. Laatstgenoemde kon zich vorig jaar plaatsen voor de eindfase, waarin hij voor een plaats bij de laatste 32 werd uitgeschakeld door de Franse topper Mikael Lorenzo-Vera die de kwartfinales speelde. Naast de zes Belgische profs krijgen ook vier Belgische amateurs de kans zich te meten met de profspelers. Onder hen thuisspeler Yente Van Doren, Alan De Bondt, Matthis Besard en Jean de Wouters.

Belga