Logo of Team Belgium

EOC-voorzitter Janez Kocijančič en BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers ondertekenden op 21 juli een samenwerkingsovereenkomst. Dat gebeurde tijdens het 15e Europese Jeugd Olympische Festival (EYOF) dat van 21 tot 27 juli gehouden werd in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

De samenwerkingsovereenkomst is het resultaat van een langdurige samenwerking tussen het BOIC en het EOC EU Office. Gezamenlijke projecten zijn bijvoorbeeld: "Support the Implementation of Good Governance in Sport" (SIGGS) en "Single Points of Contact for Integrity in Sport" (POINTS). Beide projecten handelen over goed bestuur en integriteit.

EOC-voorzitter Janez Kocijančič: "Het EOC is zeer tevreden over dit nieuwe partnerschip en ik ben ervan overtuigd dat dit partnership zal uitmonden in een vruchtbare samenwerking."

Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van de BOIC: "Het BOIC is verheugd dat het voortaan deel uitmaakt van het sterke netwerk van Europese NOC's, federaties en het IOC. Wij waarderen het werk van het EOC EU Office. De EU stelt de Olympische Beweging voor uitdagingen en biedt opportuniteiten, en wij willen hieraan actief meewerken. ".

Over het EOC EU Office
Het EOC-kantoor van de EU is het vertegenwoordigende orgaan van het EOC bij de Europese Unie. Bovendien vertegenwoordigt het de belangen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en andere partnerorganisaties bij de EU-instellingen.

De volledige lijst van het partnernetwerk van het EOC-kantoor van de EU