BOIC in zee met 6d Sports Nutrition

Het BOIC kondigt met trots zijn nieuwe officiële voedingspartner, 6d Sports Nutrition aan. Het 100% wetenschappelijk sportvoedingsmerk 6d Sports Nutrition ontstond uit een samenwerking tussen Bakala Academy, het performance center van de Katholieke Universiteit van Leuven en Medix Laboratoires, de innovatieve Belgische producent van voedingssupplementen. Bakala Academy en Medix Laboratoires bundelen hun krachten om het BOIC te voorzien van topkwaliteit.

6d staat voor ‘zes dimensies’: wetenschappelijk bewezen effect, dopingvrije samenstelling, getest door atleten, innovatief onderzoek, pure ingrediënten en geavanceerde productie.

Philippe Vander Putten, CEO BOIC: “6d staat garant voor topkwaliteit en innovatie. Met dit partnership zetten we weer een nieuwe stap in de optimale voorbereiding van onze atleten op de verschillende olympische competities. Welkom in de Olympische familie !”

Voor Andy Baert, CEO van Medix Laboratoires, is deze gloednieuwe samenwerking een logische volgende stap: “We zijn erg opgetogen met dit partnership, waarbij we onszelf associëren met sport op het allerhoogste niveau. Het BOIC staat dan ook voor onze beste atleten, en de prestaties van de laatste jaren in een veelheid aan sporttakken laten het beste verhopen voor de toekomst en voor Tokio 2020. Het is dan ook met deze ambitie en professionaliteit dat wij ons als merk willen associëren. Daarom hebben we de afgelopen jaren ook verregaande investeringen gedaan om te innoveren op het vlak van productie en ontwikkeling.”

Peter Hespel, Scientific Director van de Bakala Academy: “We beschouwen het als onze missie bij Bakala Academy om onze wetenschappelijke kennis en innovaties te delen met elitesporters, ook op het vlak van voeding en suppletie. De laatste jaren zagen we een enorme toename van aandacht bij atleten over hun voedingsgewoonten en -supplementen, alsook een stijgende vraag naar betrouwbare, transparante en kwalitatieve producten.”

Over 6d Sports Nutrition

Naast het partnership dat werd afgesloten met Team Belgium, is 6d Sports Nutrition ook de officiële partner van de voetbalclubs Club Brugge, KRC Genk, Royal Antwerp FC. Maar ook in andere sportdisciplines zijn zij vandaag aanwezig, onder meer als partner van ‘s werelds meest succesvolle wielerteam, Deceuninck - Quick-Step. Verder voorzien zij ook reeds de familie Borlée in de atletiekwereld van de juiste voedingsproducten.

Het volledige 6d Sports Nutrition productgamma, dat steeds batch tested is, kan je terugvinden bij de lokale apotheek of op de webshop via www.6dsportsnutrition.com.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 47 dag tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Friuli-Venezia Giulia 2023