De sportzomer is nog maar net begonnen

Wie dacht dat met het einde van het WK voetbal en Wimbledon ook meteen de sportzomer afgelopen is, heeft het mis. Er komen nog weken aan vol topsport, spanning en sensatie. En een gloednieuw, niet te missen topsportevenement. Dus laat die Belgische vlag nog maar even wapperen!

Onze hockeydames, de Red Panthers, hadden een belangrijke afspraak: op 21 juli startte in Londen het WK. Na hun fantastische zilveren medaille op het EK vorig jaar, staken de Panthers met ambitie het Kanaal over. Voor onze zeilers is de opdracht niet minder groot: op het WK in Aarhus (Denemarken), dat start op 30 juli, staan quotaplaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio op het spel.

Van 2 tot 12 augustus richten alle ogen zich op Glasgow en Berlijn. Voor het eerst vinden daar de Europese Kampioenschappen plaats, op hetzelfde moment, in zeven verschillende sporten: atletiek (de enige sport met Berlijn als locatie), zwemmen, wielrennen (zowel baanwielrennen, BMX, mountainbike als wielrennen op de weg), golf (EK voor teams), artistieke gymnastiek (dames en heren), roeien en triatlon (individueel en gemengde aflossing voor teams).

Nafi, Nina, Niels … én Greg

Team Belgium reist af naar Berlijn en Glasgow met een indrukwekkende delegatie. Dankzij dit nieuwe event krijg je de kans om twee weken lang te genieten van de prestaties van enkele van onze allerbeste atleten: Nafi Thiam én Greg Van Avermaet, Pieter Timmers, Nina Derwael en noem maar op: dat is geleden van … de Olympische Spelen in Rio.

Ambitie genoeg bij de Belgische atleten, denk maar aan hordenloopster Eline Berings, die opnieuw bijzonder scherpe tijden neerzet, of aan het duo Tim Brys en Niels Van Zandweghe, het eerste Belgische team dat de Wereldbeker roeien heeft gewonnen.

Europese Spelen Minsk 2019

De Europese Kampioenschappen mag je niet verwarren met de Europese Spelen. De tweede editie van deze Europese multidisciplinaire competitie vindt plaats van 21 tot 30 juni 2019 in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Daar staan 15 olympische en niet-olympische sporten op het programma. In Minsk vallen bovendien heel wat quotaplaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio te verdienen. Tijdens de eerste editie in Bakoe vier jaar geleden, keerde Team Belgium naar huis met niet minder dan elf medailles.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 57 dagen tot
Europese Spelen Minsk 2019