Delegatieleider Gert Van Looy tevreden met Belgische prestaties

Op de slotdag van de eerste editie van de Europese Spelen in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe maakte delegatieleider Gert Van Looy de balans op voor Team Belgium.


"De Europese Spelen zijn voor ons geslaagd wat betreft de resultaten en de organisatie", vertelde Van Looy zondag. De Belgen keren terug uit Bakoe met elf medailles: vier gouden, vier zilveren en drie bronzen. "Er waren enkele uitstekende resultaten. In andere sporten hebben we dan weer kansen laten liggen. Maar we kunnen niet teleurgesteld zijn. Het is immers vaak een pokerspel. Tom Boonen was in vorm en dus had er in het wielrennen misschien meer ingezeten. Het vrouwenvolleyteam groeide dan weer knap in het toernooi na een aarzelend begin. De medaille van Lianne Tan kwam als een aangename verrassing. Bij de voorstelling van de delegatie (begin juni in Hofstade) had ik nochtans gezegd dat het badminton bij de kanshebbers was, maar toen dacht ik eerder aan het dubbel heren.”


Op het organisatorische vlak heeft de Belgische delegatieleider weinig aan te merken. "We hebben hier voor onze atleten een goeie organisatie kunnen neerzetten. Een jaar voor de start van de Olympische Spelen hebben we van de atleten en hun coaches nog heel wat kunnen opsteken. We hebben nog lessen te trekken, maar over het algemeen zijn we dus tevreden", aldus Van Looy. "Voor heel wat atleten was het een eerste kennismaking met een evenement van dit niveau, zelfs al is het nog een trapje lager dan de Olympische Spelen. Ze hebben dan ook heel wat ervaring kunnen opdoen."

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 237 dagen tot
Europese Spelen Minsk 2019