Logo of Team Belgium

Judoka Dirk Van Tichelt (IJF 12) heeft zich vrijdag op de Europese Spelen in Bakoe geplaatst voor de halve finales in de klasse tot 73 kg. De 31-jarige Van Tichelt versloeg in de kwartfinales (vierde ronde) de Montenegrijn Nikola Gusic (IJF 245). Na 1:45 vloerde hij zijn tegenstander met een ippon. Beide mannen hadden al een shido (strafpunt) gekregen. Van Tichelt neemt het voor een plaats in de finale op tegen de Georgiër Nugzari Tatalashvili (IJF 4) of de Sloveen Rok Draksic (IJF 6). In dezelfde gewichtsklasse verloor Sami Chouchi (IJF 55) al in de eerste ronde. Ook de drie andere Belgische judoka's die vrijdag op de tatami verschenen, zijn inmiddels uitgeschakeld. Joachim Bottieau werd gewipt in de eerste ronde van de -81 kg, Roxane Taeymans en Lola Mansour overleefden de tweede ronde in de -70 kg niet. Voor de judoka's gelden de Spelen in Bakoe ook als Europees kampioenschap. Van Tichelt won de Europese titel in 2008 in Lissabon.