Logo of Team Belgium

Elfje Willemsen en Sara Aerts sluiten  hun derde en laatste Olympische Winterspelen af met de elfde plaats. In de twee runs konden ze geen posities meer winnen. De verklaring daarvoor zochten ze vooral bij hun materiaal, bob Maximus.

Willemsen had vooraf gehoopt haar zesde plaats van Sotsji te evenaren, maar dat zat er in Pyeongchang nooit in. Dinsdagavond, na de eerste twee runs, zocht Willemsen de verklaring voor haar mindere klassering vooral bij zichzelf. Ze vond toen dat ze enkele kleine stuurfoutjes had gemaakt.

"Maar vandaag waren het wél twee goeie runs", vertelde ze na afloop van haar vierde afdaling in het Olympic Sliding Centre. "Meer dan goed starten en goede runs neerzetten kunnen we niet doen. Het is jammer dat we de top tien niet halen. Het is zuur. Eindelijk hebben we de kloof met onze start(tijd) gedicht en nu lopen we achter met het materiaal. Wat vroeger ons sterk punt was, is nu opeens ons zwakke punt geworden. Het is frusterend.”

“In Sotsji hadden we materiaalvoordeel. Gisteren hadden we de vijftiende snelheid van alle sleeën. Ik wil niet opscheppen maar ik ben nog altijd een goeie pilote. Het waren vandaag topruns. Ik weet ook wel dat materiaal deel uitmaakt van de sport maar er moeten dingen veranderen. We zetten stappen achteruit in plaats van vooruit. Deze elfde plaats weerspiegelt onze prestatie niet."

"Het is frustrerend dat we achter de feiten aanlopen en blijven stilstaan qua materiaal", vulde Sara Aerts aan. "Elfje heeft vandaag twee hele goeie runs neergezet. Meer kunnen we niet doen. Zelf heb ik heel hard genoten van deze Spelen. In Londen (2012) viel ik geblesseerd uit, nu heb ik de finish gehaald (lacht). Misschien doe ik er net als Elfje nog een jaartje bij. Dat beslis ik in de loop van de volgende weken."