Logo of Team Belgium

Het Fonds Baillet Latour heeft beslist om zijn steun aan het Athlete Career Program (ACP) verder te zetten tot in 2020 via het Belgian Athlete Career Fund. Het Fonds breidt deze steun nu ook uit tot de olympische en paralympische coachen. Het trekt daarvoor een jaarlijks bedrag uit van 100.000 euro.

Met het Athlete Career Program, slaan het BOIC, het Belgian Paralympic Committee (BPC) en Adecco België de handen in elkaar om voor olympische en paralympische atleten een kader te creëren voor de ontwikkeling van hun loopbaan tijdens en na hun sportieve carrière. Bedrijven zoals Delhaize, waar nationaal hockeyspeler Cédric Charlier deeltijds is tewerkgesteld dankzij het ACP programma, reageren enthousiast.

Het Belgian ACP Fund werd opgericht binnen het Fonds Baillet Latour (FBL) om olympische en paralympische atleten, die hun toekomst op de arbeidsmarkt willen voorbereiden via studies en/of opleidingen, projectmatig en financieel te ondersteunen aan de hand van een beurs.

Alain De Waele, Secretaris-generaal van het Fonds Baillet Latour: “Met de oprichting van het ACP Fund binnen het FBL zijn wij nu in staat om olympische en paralympische atleten financieel te steunen door middel van een beurs. Jaarlijks maken wij 100.000€ vrij hiervoor en dit alvast tot in 2020.”

Meer informatie bij : Iris Ulenaers, iris.ulenaers@adecco.be, http://athletes.adecco.be/, https://www.facebook.com/ACPBelgium