Hermien Peters en Lize Broekx stranden op zevende plaats in finale K2 500 meter

Kajaksters Hermien Peters en Lize Broekx zijn woensdag zevende geworden in de A-finale van de K2 500 meter op de Europese Spelen in het Wit-Russische Minsk.

De 24-jarige Peters en de 27-jarige Broekx kwamen in baan twee over de streep in 1:44.826. Daarmee hadden ze bijna vier seconden achterstand op de Wit-Russen Volha Khudzenka en Maryna Litvinchuk. Die wonnen goud in 1:40.888 voor de Hongaren Anna Karasz en Danuta Kozak (tweede in 1:42.526). Het brons was weggelegd voor de Russinnen Kira Stepanova en Anastasia Panchenko (in 1:43.358). Negen duo's streden om de medailles. Eerder op de dag werd Artuur Peters, broer van Hermien, eveneens zevende in de A-finale van de K1 1.000 meter.

"Gezien de omstandigheden mogen we veeleer tevreden zijn", reageerde Peters, die fysiek niet helemaal in orde was. "Ik sukkelde onlangs met een zenuw. Als ik voluit peddelde, had ik last van mijn kleine pink tot mijn nek. De voorbereiding was dus niet ideaal."

Daarnaast speelde mee dat voor het duo de Europese Spelen geen hoofddoel zijn. Pas op het WK in Szeged (21-25 augustus) moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen. "Op het WK gaan we voor een plaats in de top zes en een kwalificatie voor de Olympische Spelen", onderstreepte Lize Broekx.

"Als we volgend jaar naar Tokio willen, dan moeten we in de top zes geraken. Het is zo eenvoudig of zo moeilijk als dat", aldus nog Peters. "We zullen tot dan nog vooruitgang maken. Er zijn nog twee maanden om aan de conditie te schaven. Ik heb er vertrouwen in." Net als Artuur Peters, woensdag ook zevende in de finale van de K1 1.000 meter, start Lize Broekx donderdag nog in de (niet-olympische) K1 5.000 meter. "Ik beschouw het als een bonus. Ik kijk er erg naar uit."

(Belga)

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 21 dagen tot
Europese Spelen Krakau-Małopolska 2023