​Hier moet je zijn in Parijs over 5 jaar

In juli 2024 staat Parijs op het punt om meer dan 20.000 journalisten, tienduizenden vrijwilligers en miljoenen toeschouwers te ontvangen. Maar Parijs zal vooral 10.500 atleten verwelkomen en dat wil het voorbereiden tot in de kleinste details.

Op 4 en 5 juli waren Topsport Director, Olav Spahl en Games Manager, Gert Van Looy samen met 26 andere NOC’s te gast in de Franse hoofdstad op de Welcome Days Paris 2024.

Olav Spahl: “Parijs 2024 wil er alles aan doen om de beste voorwaarden te bieden aan de verschillende delegaties. Daarom wil het vanaf het begin samenwerken met de Nationale Olympische en Paralympische Comités, zoveel mogelijk informatie delen en samen bouwen aan de Spelen. Tony Estanguet, voorzitter van het organisatiecomité voor Parijs 2024, gaf met deze eerste Welcome Days een mooie aanzet.”

Naast infosessies stond er ook een tour van de verschillende competitiesites in Parijs op het programma.

Beach volleybal op Champs de Mars onder de Eiffeltoren, schermen en taekwondo in het Grand Palais, boogschieten aan de voet van Les Invalides, fietsen op de Champs-Elysées en paardrijden in Versailles. De openings- en sluitingsceremonie zullen gehouden worden in het Stade de France, voetbal in het Parc des Princes en tennis en boksen worden georganiseerd in het Stade de Roland Garros. Het Olympisch dorp komt in de Cité du cinéma.

“Het organisatiecomité wil Parijs gedurende de periode van de Spelen omtoveren tot één groot Olympisch park!” , voegt Olav Spahl er nog aan toe.

De Olympische Spelen in Parijs starten op 26 juli en duren tot 11 augustus 2024.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 230 dagen tot
Olympische Zomerspelen Tokio 2020