KBGF wil met ambitieus plan Belgische golfsport naar hoger niveau tillen

De Koninklijke Belgische Golf Federatie KBGF heeft vrijdag in Waregem een ambitieus sportplan voorgesteld dat de Belgische golfsport naar een hoger niveau moet tillen. Het plan kwam er na samenwerking met onder meer de nationale toppers Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters en Thomas Detry.

Het plan moet zorgen voor een betere samenwerking tussen de verschillende niveaus van de Belgische golfsport. Dat moet vooral de jonge talenten ten goede komen. "We mikken op een vlotte samenwerking tussen alle partijen", legde Michael Vanmeerbeeck uit. Vanmeerbeeck leerde in 2000 een toen piepjonge Colsaerts de kneepjes van het vak. "De clubs, teaching pros, de sportscholen, en de Vlaamse, Franstalige en Belgische federatie zijn betrokken. Ook initiatieven zoals de Belgian Knockout, die door de familie Pieters wordt georganiseerd, zijn zeer belangrijk voor de golfsport en de golfspelers in ons land.

Samenwerking is van groot belang in een snel veranderde sport zoals golf. Zo was er in 1998 slechts een speler op de Europese Tour die een gemiddelde afslag haalde van meer dan 300 yards, in 2018 waren het er 68. In 2010 was de gemiddelde leeftijd van een speler die een toernooi won 32, nu is dit 23 jaar." 

Thomas Pieters erkent dat de overdracht van kennis erg belangrijk is. "Toen ik 17 was zou dit goed van pas gekomen zijn. Met zulke initiatieven te nemen leg je de basis voor de aankomende talenten."

In de rand van de persconferentie maakten Detry, Pieters en Colsaerts hun programma bekend voor de komende weken. Thomas Detry neemt van 25 april deel aan de Trophee Hassan II in Marokko, vanaf 2 mei volgt het Volvo China Open, de Made in Denmark en de British Masters, waar ook Colsaerts aan deelneemt. Pieters neemt vanaf 9 mei in de Verenigde Staten deel aan het AT&T Byron Nelson toernooi en het PGA Championship, waarna hij ook naar Denemarken trekt. Vanaf 30 mei staan de drie Belgische toppers aan de start van de Belgian Knockout.

Belga

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 212 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Vuokatti 2021