Logo of Team Belgium

Kim Meylemans is zaterdag op de veertiende plaats geëindigd in het skeleton op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Ze zette na vier runs in het Olympic Sliding Centre een totaaltijd van 3:29.70 neer.

De allereerste Belgische skeletoni op de Olympische Spelen scherpte haar tijden aan, haar chrono's  gingen in crescendo. Met 52.34 deed ze zaterdag in haar derde run al een pak beter dan haar tijden uit de eerste (52.56) en tweede (52.54) run.

Haar beste afdaling bewaarde ze voor het laatst. Met 52.26 zette Kim Meylemans haar beste resultaat neer op deze Winterspelen, goed voor de elfde tijd in de vierde run.

“Een veertiende plaats is absoluut niet wat ik had verwacht", vertelde ze zaterdagavond (Koreaanse tijd) in het barkoude Olympic Sliding Centre na afloop van haar vierde run. "Ik had absoluut hoger wil eindigen. Dit is zeker een ontgoocheling."

Ze liet een goed eindresultaat naar eigen zeggen vooral liggen in haar eerste run. "Daar was het verschil met de anderen te groot. De laatste runs bedroeg de kloof met de top drie telkens maar drie à vier tienden", zegt ze.

Maar Kim Meylemans probeerde vooral positief te blijven. "Als je ziet van waar we komen en hoe moeilijk ik het had deze week (op training, red), dan is dit wel een sterke 'performance'. Ik eindig met opgeheven hoofd."

Kim Meylemans mag de eer opstrijken dat ze het skeleton in België op de kaart heeft gezet. Het was een lange weg om in Pyeongchang te geraken, benadrukt ze. "We zijn nog maar vier jaar bezig in België. De laatste drie jaar haalde ik al zo vaak de top tien, werd ik vijfde op het WK én staan we hier op de Spelen bij de twintig besten van de wereld. Er is heel veel om trots op te zijn. De veertiende plaats is niet waarvoor ik naar hier ben gekomen. Maar, 'what doesn't kill you, makes you stronger'."