Lezing over matchfixing in Sportimonium

Matchfixing of wedstrijdvervalsing is even oud als de sport zelf, maar het wordt een steeds omvangrijker en complexer probleem. Op 24 september kan je in het Sportimonium terecht voor een lezing over deze actuele problematiek.

Er zijn heel wat redenen om een wedstrijd te willen vervalsen, zowel voor spelers en clubs zelf, als voor de georganiseerde misdaad. Het verhogen van de sportieve kansen, geldbejag of het witwassen van geld zijn uiteenlopende drijfveren om dergelijk gedrag te stellen.

In deze lezing leert Dr. Els De Waegeneer je alles over het voorkomen van matchfixing in en buiten Vlaanderen, maar ook over de mechanismen van wedstrijdvervalsing en de strategieën van de maffia worden.

Dr. Els De Waegeneer behaalde haar Master in de Biomedische Wetenschappen aan de UGent en legde zich vervolgens toe op opleidingsonderdelen ethiek en moraalwetenschap. In 2015 legde ze haar doctoraatsexamen af met een proefschrift rond sportethiek. Haar voornaamste interesse- en werkgebieden zijn ethisch klimaat, ethische codes, fair play en matchfixing. Els De Waegeneer is tevens lid van de Raad van Bestuur van ICES en voorzitter van de ethische adviesraad van FROS en Sporta.

Praktisch:

Prijs: Inkomticket museum
Wanneer: 24 september 2017, 14u
Waar: Sportimonium, Trianondreef 19, 1981 Hofstade
Schrijf je in voor de lezing Matchfixing

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 28 dagen tot
Olympische Zomerspelen Tokio 2020