Loena Hendrickx 13e in vrije kür, Mathilde Nelles 15e in reuzenslalom

Op de derde competitiedag van het Europees Jeugd Olympisch Festival is kunstschaatsster Loena Hendrickx dertiende geworden op de vrije kür. Daarmee werd ze zestiende in de eindstand. Mathilde Nelles werd vijftiende in de reuzenslalom. Kim Vanreusel verloor een ski in de eerste run.

In het Liechtensteinse Malbun maakte de hevige sneeuwval woensdag opnieuw plaats voor de zon. Helaas wisselden skiesters Mathilde Nelles en Kim Vanreusel de rollen van dinsdag om in de reuzenslalom: ditmaal was het Kim die haar eerste run niet volledig kon afwerken. Mathilde skiede in de eerste run als 22e over de finishlijn. In de tweede run werd ze knap tiende. Dat leverde haar een vijftiende plaats in de eindrangschikking op. Beide dames mogen zich nu opmaken voor het teamevent van vrijdag, waar ze de handen in mekaar slaan met Armand Marchant en Tom Verbeke.

Voor kunstschaatsster Loena Hendrickx zit het EJOF erop. Met broer Jorik als trouwe supporter sleepte ze een dertiende plek in de vrije kür in de wacht. Haar eindresultaat, een zestiende plaats als één van de allerjongste deelneemsters met een totaal van 98,55 punten, doet het beste verhopen voor de toekomst.

Donderdag werken Sam Maes, Armand Marchant, Leonardo Tinland en Tom Verbeke hun slalom af.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 22 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Sarajevo & Oost-Sarajevo 2019