Logo of Team Belgium

Coach Marjorie Heuls toonde zich na afloop van de allroundfinale in het artistiek turnen op de Europese Spelen bijzonder tevreden over de zesde plaats van haar pupil Senna Deriks: "Het is echt super, ze beging geen enkele grote fout. Goed voor de moraal en het vertrouwen", vertelde de Française.

Het meeste deugd had Heuls van de prestatie van Deriks op de brug met ongelijke leggers. "Het is haar voor de tweede keer op rij gelukt na de moeilijkheidsgraad opgekrikt te hebben", klonk het. "We hebben haar grondoefening vereenvoudigd, want ze verloor te veel punten in de uitvoering en dat betaalde ze cash. Maar ze zette eveneens een mooie prestatie neer op de balk, terwijl ze donderdag nog gevallen was", verklaart de coach de opgang van Deriks. 

Heuls is van oordeel dat haar protegé nog beter kan doen. "Ik heb haar gezegd dat dit slechts een begin was. Ik denk echt dat ze nog moeilijkere oefeningen aankan. Maar het was belangrijk voor haar om vertrouwen te tanken door deze oefeningen tot een goed einde te brengen." 

De Française heeft met Nina Derwael de ster aan het Belgische turnfirmament onder haar vleugels. Ze blikte vooruit op haar finale van zondag op de balk en in de discipline waarin ze wereldkampioene werd in 2018: de brug met ongelijke leggers. "Nina heeft een goede training achter de rug. We hebben de competitieoefeningen ingeoefend en dat verliep vlot. Ze is klaar om te schitteren", besloot ze.

Belga