Mathias Vosté: "Kop is eraf, ik ben heel tevreden"

Mathias Vosté schaatste dinsdagavond met de 1.500 meter zijn eerste nummer op de Winterspelen in Pyeongchang. Hij verloor nipt zijn rit tegen de Koreaanse thuisrijder Joo Hyong-Jun, maar met 1:47.34 tekende de Bruggeling wel voor zijn beste chrono op een laaglandbaan.

"Het was een goeie rit met een snelle opening en een goeie openingsronde. Daarna kon ik het verval per ronde beperken tot twee seconden. Voor mij is dat prima", reageerde Mathias Vosté. "De kop is eraf. Ik ben heel tevreden. Mijn tijd van 1:47:34 is mijn beste chrono op een laaglandbaan. Daarmee kom ik vrij dicht in de buurt van mijn pr."

Volgende week komt hij in actie op de 500 en 1.000 meter, twee korte afstanden die hem in principe beter liggen. "Dit is een ideale voorbereiding voor de 500 en 1.000 meter. Nu moet ik alleen nog goed herstellen en dan komt het wel goed. Als ik een goeie 1.500 rijd, dan weet ik dat het niveau goed zit."

Dat Mathias Vosté tegen een Koreaan mocht uitkomen, vond hij speciaal. "Er is een muur van lawaai die met je meerijdt. Ik heb de hele tijd voor hem gereden. Op het einde voelde ik hem komen, maar de benen waren op. Het ging niet meer."

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 22 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Sarajevo & Oost-Sarajevo 2019