Logo of Team Belgium

Management Drives Belgium heeft in opdracht van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) een workshop georganiseerd met Belgische olympische topsporters. Doel van de workshop: de Belgische olympische topatleten net zo succesvol maken in hun carrière na de sport.

Niels Nienhaus, managing partner bij Management Drives Belgium: “Tijdens de sessie met de Team Belgium-atleten hebben de atleten inzicht gekregen in hun motivaties en drijfveren, zowel vanuit hun sportprofiel, als hun businessprofiel. Dit om een goede keuze te kunnen maken die het beste aansluit bij de atleet in de carrière na de sport. Inzicht in de sterktes en valkuilen van de atleet zijn hierin essentieel. Niet alleen om de keuze te maken, maar ook voor de ontwikkeling van topatleet naar een passende carrière na de sport.“

“Onze methodiek is daarnaast ook gebruikt om de atleten inzicht te geven in hoe ze een ‘klik’' kunnen maken met de zakenwereld." We hebben praktisch bekeken wat wel en wat niet te doen.”

Over Management Drives

Drijfveren zijn motivatoren die voorspellen hoe een team of persoon zijn kennis, vaardigheden en competenties inzet. De theorie van Management Drives is gestoeld op de studies van Clare W. Graves (1914 – 1986) en is al in een vroeg stadium geautomatiseerd. Graves baseerde zich op Jung en Maslow. Management Drives werkt met zes kleuren die elk een betekenis hebben op organisatie- en teamniveau en op iemands persoonlijk leiderschap.

Management Drives legt een verbinding tussen:

  • Organisatieontwikkeling en cultuur
  • Teamontwikkeling
  • Individueel Leiderschap.