Logo of Team Belgium

“Samen gaan we voor een zuivere sport!”. Dat is de boodschap die centraal stond op de allereerste Play True Day. Dit nieuwe initiatief werd plechtig ingezet op 31 augustus tijdens de Memorial Van Damme. Onder anderen BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers, tal van nationale en internationale atleten en persoonlijkheden uit de sport benadrukten het belang van een dopingvrije sport.

Het doel van de Play True Day, die wereldwijd wordt georganiseerd op initiatief van het Wereldantidopingagentschap WADA, is om dopingvrije sport te promoten. In ons land zetten de vier nationale antidopingorganisaties (van de drie gemeenschappen en van Brussel) samen met het BOIC, het BPC, de AISF (Association Interfédérale du Sport Francophone) en de VSF (Vlaamse Sportfederatie) hun schouders onder het project.

Voor de start van de Memorial Van Damme zette Pierre-Olivier Beckers, net als Nafi Thiam, Kim Gevaert (de ambassadrice van het project) en vele andere nationale en internationale atleten, zijn handtekening bij de slogan “We go for clean sport”. Tijdens het weekend van 1 en 2 september zetten sportclubs en sportorganisaties overal in België dezelfde boodschap in de kijker.

Het WADA moedigt alle nationale antidopingagentschappen ter wereld aan om jaarlijks een Play True Day te organiseren en zo de aandacht te vestigen op het belang van een dopingvrije sport.