Logo of Team Belgium

Gymnaste Nina Derwael heeft op 17 december in het Brusselse stadhuis de Nationale Trofee voor Sportverdienste mogen ontvangen uit handen van Prinses Astrid. De achttienjarige Limburgse schreef begin november sportgeschiedenis door als eerste Belgische turnster wereldkampioene te worden. Ze deed dat in Doha aan de brug met ongelijke leggers. Daarnaast werd ze in Qatar ook vierde in de allroundcompetitie en vierde op de balk.

In augustus verlengde de 18-jarige Truiense op het EK in Glasgow al haar Europese titel aan de brug en won ze zilver op de balk. 

Voor Derwael is het dit najaar al haar derde bekroning. Ze won eerder de Vlaamse Reus (een trofee van de Vlaamse sportpers) en het Vlaams Sportjuweel (een prijs van de Vlaamse gemeenschap).

Vorig jaar kreeg Nina Derwael ook al de Vlaamse Reus na haar Europese titel en WK-brons aan de brug.

De Nationale Trofee voor Sportverdienste bekroont sinds 1928 een Belgische sporter of sportploeg die zich in het voorbije jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. De prestigieuze onderscheiding kan maar één keer in een carrière worden gewonnen. Een jury van (oud)sportkampioenen kiest de laureaat. Vorig jaar ging de trofee naar tennisser David Goffin. In 2016 won meerkampster Nafi Thiam.

Bron : Belga News