​Olympisch Platform, een gedeelde strategie voor de topsport

Op 15 december kwam het Olympisch Platform bij elkaar in de burelen van de Duitstalige Gemeenschap in Brussel. Het Olympisch Platform is de samenwerkingsstructuur waarin de ministers van sport van de drie gemeenschappen en de voorzitter van het BOIC op geregelde basis samenkomen en met elkaar overleggen om de complementariteit en de efficiëntie op gebied van topsport te vergroten. De vergadering boog zich o.m. over het topsportbeleid van de gemeenschappen in het algemeen en de Winterspelen van PyeongChang in 2018 in het bijzonder.

Op de dagorde stonden o.m. punten met betrekking tot de Olympische Winterspelen van PyeongChang in 2018. Verder werd ook een analyse van de topsportresultaten naar aanleiding van de Olympische Spelen van Rio gemaakt en een tussentijdse evaluatie van het project Be Gold 2015–2017.

Pierre-Olivier Beckers : “We hebben ambitie, ook al zijn we een klein land. Gelukkig stijgt bij iedereen het besef dat we eensgezind moeten zijn om die ambitie te kunnen waar maken. In het Olympisch Platform werken we verder aan een gedeelde strategie voor de topsport, over de gemeenschapsgrenzen heen. Ik wil bij deze de sportadministraties Sport Vlaanderen, Adeps en Ostbelgien bedanken voor de goede samenwerking.”

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 22 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Sarajevo & Oost-Sarajevo 2019