Olympische smaakmakers op twee wielen

Zes maanden geleden zette Gouden Greg Van Avermaet het Braziliaanse Copacabana en heel België in lichterlaaie. Met twee medailles en nog eens twee olympische diploma’s (triatleet Marten Van Riel inbegrepen) hoorden de Belgen op de fiets bij de absolute smaakmakers van Team Belgium in Rio. Geniet nog eens mee van de Braziliaanse hoogtepunten op twee wielen.

6 augustus 2016: Rio is nog maar net ontwaakt van een swingende openingsceremonie wanneer Greg Van Avermaet ons land het goud bezorgt in de olympische wegrit.

Na deze knalprestatie regent het felicitaties voor Gouden Greg.


Natuurlijk deelt het volledige team in de vreugde.

Bondscoach Kevin De Weert kon uiteraard alleen maar trots terugblikken op zijn eerste olympische ervaring als coach.


Ook in de olympische velodroom werd de Belgische vlag gehesen. Jolien D’hoore bezorgde ons land in het omnium de eerste medaille sinds het zilver van Etienne De Wilde en Matthew Gilmore in Sydney.


Twee olympische medailles in wielerdisciplines, dat was zestien jaar geleden. Maar naast Jolien en Greg waren er nog tal van andere hoogtepunten op de fiets te beleven in Rio:

• Elke Vanhoof wist als eerste Belgische vrouw in het BMX’en door te stoten naar de olympische finale en werd zesde.

• Ook triatleet Marten Van Riel had goede benen en haalde een olympisch diploma binnen met zijn zesde plaats. Jelle Geens werd 38e. Voor het eerst stonden vier Belgen (Claire Michel en Katrien Verstuyft bij de dames) aan de start van de olympische triatlon.


• Ruben Scheire en Jens Schuermans finishten knap 11e en 18e in het mountainbiken. Githa Michiels werd als eerste Belgische vrouw in het olympisch mountainbiken 21e.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 68 dagen tot
Olympische Zomerspelen Tokio 2020