Ondanks nederlaag zal Jorre Verstraeten "veel uit deze Spelen halen voor de toekomst"

Judoka Jorre Verstraeten is er niet in geslaagd om de drievoudige Japanse wereldkampioen Naohisa Takato te vloeren in de achtste finales in de klasse tot 60 kilogram. Zijn coach Cédric Taymans, zelf voormalig vicewereldkampioen in die gewichtsklasse, zocht achteraf niet naar excuses. "Jorre heeft alles gedaan wat hij kon."

"Hij maakte een goede start tegen de Duitser Plafky. Die kamp was al moeilijk te managen omdat hij hem nog nooit had ontmoet. Hij klopte hem pas in de golden score", aldus Taymans.

Het lot koppelde hem daarna aan de Japanner. "We kunnen niet veel over de kamp zeggen. De Japanner hield de kamp goed gesloten."

Enkele seconden voor het einde van de kamp vloerde Takato Verstraeten met een uchi-mata. "Jorre heeft alles gedaan wat hij kon. Er zijn veel zaken die hij uit deze kamp zal leren voor de toekomst. We wisten dat het een moeilijke kamp zou worden, want Takato's stijl ligt hem niet."

Beiden kwamen in competitie nog nooit tegen elkaar uit, maar brachten vroeger wel al stages samen door. "Het judo is ook een loterij", oordeelde Taymans. De 23-jarige Leuvenaar houdt volgens de technisch directeur van de Franstalige federatie toch een goed gevoel over aan zijn eerste Spelen. "Ik denk dat hij er alles aan gedaan heeft om in vorm te zijn. Hij was in de vorm van zijn leven. We mogen dan ook optimistisch zijn voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024", concludeert Taymans. 

Belga

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 107 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Vuokatti 2022