Pierre-Olivier Beckers : “Team Belgium rekent op u!”

De Olympische Spelen in Rio naderen met rasse schreden. Op 5 augustus 2016 stappen onze atleten van Team Belgium in het legendarische Maracaña-stadion tijdens de openingsceremonie als één team achter de Belgische vlag. Maar eerst zijn er nog trainingen, kwalificatiewedstrijden, selecties … Onze atleten moeten wedijveren met een wereldwijde concurrentie. De weg naar Rio is nog lang en bezaaid met obstakels. Er geraken kan enkel lukken met uw steun en die van alle Belgen.

De internationale concurrentie in topsport is vandaag de dag een feit waarmee we rekening moeten houden. Tijdens de OS van Londen in 2012 wonnen 79 landen een medaille. Dat is twee keer meer dan tijdens de OS van Seoul in 1988, toen wonnen 46 landen een medaille.

De atleten hebben echt nood aan elke vorm van steun gedurende de volledige aanloop naar Rio 2016. Veel mensen denken dat het grootste deel van de steun pas tijdens de Spelen zelf getoond moet worden. Maar vooral uw aanmoedigingen die eraan vooraf gaan zijn van cruciaal belang voor de kwalificaties. Onze ‘Road to Rio’ heeft vooral als doel om het publiek duidelijk te maken dat onze atleten voor verschillende hindernissen zullen komen te staan. Daarom hoop ik op een maximaal aantal supporters die onze kampioenen gedurende het hele traject zullen steunen.

Onze atleten hebben uw vertrouwen, uw respect en uw erkenning nodig en verdienen dat ook. Als we dat met z’n allen opbrengen zijn we één team, is iedereen Team Belgium!

Ik roep de federaties, de partners, de gemeenschappen, de Nationale Loterij en de supporters op om de atleten aan te moedigen het beste van zichzelf te geven en zich achter Team Belgium te scharen.

Zij, u, wij ... zijn Team Belgium !

Volg de Road to Rio van de Belgische elites op onze website www.teambelgium.be, schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en volg Team Belgium op TwitterFacebook en Instagram. Sluit uw tweets en posts af met #teambelgium.

Rio House in Oostende

De supporters van Team Belgium die niet in Rio geraken, kunnen tijdens de Spelen Team Belgium komen aanmoedigen in het ‘Rio House’ op het strand van Oostende. Dat wordt dé verzamelplaats voor alle fans, met optredens, een groot scherm met de beelden van de Spelen, rechtstreekse radio-uitzendingen, vuurwerk, sportinitiaties … en dat alles in een warme Braziliaanse sfeer!”

Team Belgium rekent op u!

Pierre-Olivier Beckers

Voorzitter BOIC en Team Belgium Supporter 

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 68 dagen tot
Olympische Zomerspelen Tokio 2020