Play True initiatief gaat van start op Memorial Van Damme

Ter promotie van een dopingvrije sport organiseren de vier nationale antidopingorganisaties (van de drie gemeenschappen en van Brussel) samen met het BOIC, het BPC, de AISF (Association Interfédérale du sport Francophone) en de VSF (Vlaamse Sportfederatie) voor de eerste keer in België een Play True Day, die zal plaatsvinden tijdens het weekend van 31 augustus tot 2 september 2018. Tijdens dit Play True weekend staat doping vrije (top)sport centraal om zo sporters van elk niveau vertrouwd te maken met een zuivere sport en waarom dit zo belangrijk is.

Dit initiatief zal plechtig ingezet worden tijdens de 42e editie van de internationale atletiekmeeting de Memorial Van Damme op vrijdag 31 augustus. Daags voordien zal de Play True campagne officieel voorgesteld worden tijdens de persconferentie op het stadhuis van Brussel met aanwezigheid van alle partners. Tijdens de Memorial zelf zullen alle deelnemers van het voorprogramma de ‘Play True’ boodschap op hun borstnummer dragen. Als vertegenwoordiger van het project zal Kim Gevaert, gouden medaillewinnares op de Olympische Spelen in Peking met het Belgische damesteam 4x100m, de ‘Play True’ boodschap promoten en verder toelichten in het stadion voor meer dan 46 000 aanwezigen om zo jong en oud, onafhankelijk van het sportieve niveau, te inspireren om zuiver te sporten.

Dit Play True initiatief komt er op vraag van het Wereldantidopingagentschap (WADA) dat alle landen en hun nationale antidopingorganisaties (NADO’s) aanmoedigt om jaarlijks een Play True Day te organiseren. Het BOIC steunt dit Play True initiatief als partner van harte. De samenwerking tussen de verschillende partners en gemeenschappen is cruciaal in de strijd tegen doping. Together, we go for clean sport!

Het BOIC hoopt dan ook dat dit initiatief tal van sportfederaties en clubs kan motiveren om acties te ondernemen om een zuivere sport verder te promoten. De Play True Day kan zo uitgroeien tot een wederkerende succes dat jaarlijks de aandacht vestigt op dopingvrije sport.

Naar het nieuwsoverzicht