Logo of Team Belgium

Het project van Hans Jacobs, journalist bij BOIC-partner Het Nieuwsblad, rond de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 werd geselecteerd door de Koning Boudewijn Stichting voor een subsidieondersteuning van 5000€.

Hans Jacobs : “Vanzelfsprekend ben ik opgetogen over het financiële steuntje in de rug. Landen als Japan zijn de laatste jaren enorm in trek op alle vlakken: culinair, architecturaal… Je voelt ook dat na de successen van Rio 2016 ook de interesse voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 toenemen bij de Belgen. Daarom is het de bedoeling om vooraf te peilen naar de olympische temperatuur in Tokio, hoe de Olympische Spelen daar leven. Tokio 2020 is ook een beetje back to basics, niet meer de Grote Spelen maar Olympische Spelen op mensenmaat, destijds een van de stokpaardjes van gewezen IOC-voorzitter Jacques Rogge. Hoe gebeurt dat in de praktijk?”

De Koning Boudewijn Stichting lanceert jaarlijks een 100-tal oproepen over zeer diverse thema's. Eén van die subsidie-oproepen was bedoeld voor journalisten die zouden werken rond Tokyo 2020.