Logo of Team Belgium

Noteer alvast de datum van 17 maart in uw agenda! 17 maart wordt een hoogdag voor Olympisch België, dan viert de Olympische Beweging de 100e verjaardag van de Olympische Spelen van Antwerpen in 1920. Het Fonds Baillet Latour, het BOIC, het BPC, Special Olympics Belgium, het Sportimonium en Jacques Rogge, voorzitter van de Olympische leerstoel Henri de Baillet Latour, hebben hun krachten gebundeld om er een buitengewoon feest van te maken.

De Olympische Spelen van Antwerpen 1920 hebben een bijzondere betekenis voor de erfenis van de Spelen. Het waren de eerste Olympische Spelen na de Eerste Wereldoorlog. In Antwerpen werden voor het eerst duiven losgelaten als een symbool van vrede en legde een atleet ook voor het eerst de Olympische eed af.

Met de steun van het Fonds Baillet Latour, van het Internationaal Olympisch Comité en van de Stad Antwerpen wordt 17 maart een olympisch feest met evenementen in Antwerpen en Brussel.

Gasten op deze dag zijn personaliteiten uit de internationale en nationale Olympische Beweging, uit de Belgische politieke en economische scène en iedereen die olympische waarden van uitmuntendheid, vriendschap en respect hoog in het vaandel draagt!

Een sneakpreview van het programma

11:00
Officieel bezoek Antwerpen

15:00
Sportimonium
Tentoonstelling
Breaking Boundaries - The Olympic Games from Antwerp 1920 to Tokyo 2020

17:00
Academic Session
Olympism in Belgium 100 years after Antwerp 1920

19:00
Gala Dinner
Catwalk to Tokyo