Seppe Smits draagt Belgische vlag voor Team Belgium in PyeongChang

Op 24 januari – op 15 dagen alvorens in PyeongChang de Olympische vlam wordt aangestoken – heeft het BOIC tijdens een persconferentie in het Sportimonium de definitieve selectie voor de Olympische Spelen toegelicht en zijn vlaggendrager bekend gemaakt.

Snowboarder Seppe Smits heeft de eer om op 9 februari de Belgische vlag te dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in PyeongChang. Na Sotsji in 2014, is dit zijn tweede deelname aan de Olympische Winterspelen.

Seppe Smits is regerend wereldkampioen in de slopestyle en tweevoudig vice-wereldkampioen in big air, dat in PyeongChang voor het eerst op het Olympisch programma staat.

Seppe Smits : “Ik vind het een eer om de vlag te mogen dragen voor Team Belgium op de Spelen en kijk uit naar de openingsceremonie. Ik ben zeker dat het mij een extra boost zal geven voor de kwalificaties.”

19 Atleten uit 9 sporten
Gert Van Looy, Games Manager en Chef de Mission voor PyeongChang 2018 lichtte tijdens de persconferentie de lijst met de geselecteerde atleten toe. De 19 atleten komen uit 9 sporten: biatlon, bobslee, kunstschaatsen, langlaufen, shorttrack, skeleton, skiën, snelschaatsen en snowboarden. Voor het eerst telt Team Belgium atleten uit biatlon, cross country en skeleton.

Gert Van Looy: “Het is voor mij een mooie uitdaging om deze topatleten te mogen begeleiden naar PyeongChang. Mijn opdracht is nu om daar optimale omstandigheden te creëren opdat de atleten in PyeongChang het beste van zichzelf kunnen geven.“

Inhuldiging van de Eregalerij “Voorzitters van het BOIC”Het BOIC was voor deze persconferentie te gast bij het Sportimonium in Hofstade ter gelegenheid van de inhuldiging van de Eregalerij “Voorzitters van het BOIC”.

Voorzitter prof. Paul Van Cauwenberge en erevoorzitter prof. Roland Renson, huldigden daar in aanwezigheid van Graaf dr. Jacques Rogge, erevoorzitter van de IOC en voorzitter ter Ere van de BOIC, en Baron Pierre-Olivier Beckers, huidig voorzitter BOIC, de eregalerij ‘Voorzitters BOIC’ in.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 56 dagen tot
Europese Spelen Minsk 2019