Slotceremonie beëindigt 23e Winterspelen, vlag wordt overgedragen aan Peking

De Olympische Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang zijn ten einde. Tijdens de slotceremonie werd de olympische vlam gedoofd en werd de olympische vlag door IOC-voorzitter Thomas Bach doorgegeven aan de burgemeester van Peking, Chen Jining. De Chinese hoofdstad organiseert de volgende Winterspelen, in 2022. "

Pyeongchang hebben ons nieuwe horizonten doen ontdekken", sprak Thomas Bach in zijn slottoespraak.

"Aan de organisatoren: bedankt uit de grond van mijn hart. Jullie hebben nieuwe evenementen getoond aan nieuwe generaties. Dankzij digitale technologie heeft de hele wereld kunnen genieten van deze Spelen, waaraan een record aantal landen heeft deelgenomen." 

"Sport brengt mensen samen in onze fragiele wereld", besloot Bach. "Het IOC blijft zich inzetten voor de dialoog, ook na het doven van de vlam. "Het IOC blijft zich inzetten voor de dialoog, ook na het doven van de vlam." belsoot Thomas Bach.

In PyeongChang werden 102 medailles in 7 sporten uitgereikt. 

Voor België droeg schaatser Bart Swings de Belgische vlag. Swings veroverde zaterdag nog de zilveren medaille op de massastart. Tijdens de openingsceremonie was snowboarder Seppe Smits nog de Belgische vlaggendrager.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 54 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Sarajevo & Oost-Sarajevo 2019