Team Belgium kiest voor Auping-toppers

Een goede nachtrust is even belangrijk voor sportprestaties als de juiste training. Daarom gaat het BOIC een partnership aan met slaapspecialist Auping, dat matrastoppers ter beschikking stelt van alle Belgische deelnemers aan de komende Winterspelen. Eerder al vertrouwden de Red Lions (hockeyheren), de Red Panthers (hockeydames) en de Belgian Bullets (bobsleedames) hun nachtrust toe aan Auping.

Wat baat keiharde trainingsarbeid als je de nacht erop niet voldoende recupereert? De impact van een goede nachtrust – een van de essentiële voorwaarden voor recuperatie – op een sportprestatie is enorm, en dat beseffen steeds meer topsporters. Net tijdens de Olympische Spelen, het moment waar ze vier jaar lang naartoe hebben gewerkt, komt hun nachtrust in gevaar. In het olympisch dorp slapen ze immers op standaardmatrassen uit massaproductie, die niet altijd voldoen aan de kwaliteitseisen van de moderne atleet. Op vraag van de Team Belgium-atleten doet het BOIC nu een beroep op Auping, dat matrastoppers zal leveren in PyeongChang 2018.

Gert Van Looy, delegatieleider voor Team Belgium: “Al onze atleten slapen thuis op hun eigen matrassen. Samen met hen gingen we op zoek naar een manier om hun nachtrust ook tijdens tornooien en stages te verzekeren. Want dat is een belangrijk deel van onze taken: de atleten zo goed mogelijk omkaderen zodat ze in optimale omstandigheden aan de start komen. We hadden al heel positieve geluiden gehoord van de Red Lions en de Red Panthers. Onze hockeyers staan bekend om hun heel hoge standaarden op het vlak van omkadering. Daarom stelden we voor om alle atleten met Auping te laten kennismaken.”

Vijftien atleten uit verschillende disciplines – zwemmen, tennis, atletiek en bmx – mochten de matrastoppers in november testen tijdens de Team Belgium-stage in Lanzarote. Ze beoordeelden de toppers op basis van verschillende criteria en gaven heel positieve feedback. Nadat ook de medische staf zijn zegen gaf, besliste het BOIC een partnership met Auping aan te gaan.

Perfect slaapcomfort op gelijk welke matras
Concreet zal Auping het BOIC voor beide Spelen matrastoppers voorzien voor alle Belgische atleten. Het gaat om de modellen ‘Latex Pura Rich’ (zacht) ‘Latex Pura Natural’ (stevig) en ‘Geperforeerde Visco’ (stabiel), afhankelijk van de persoonlijke wensen van de atleet. Die toppers zijn speciaal ontworpen om bovenop de al aanwezige matras te leggen. Zo bieden ze de atleet het best mogelijke slaapcomfort op gelijk welke matras.

Bart Van den Notelaer, Marketing Manager Auping Belux: “Dat steeds meer topsporters uit zoveel verschillende disciplines hun zo belangrijke nachtrust aan ons toevertrouwen, net op de momenten waarop ze echt moeten pieken, is een enorme eer. Wij gaan de Spelen natuurlijk met extra enthousiasme volgen en duimen voor onze Belgische atleten. En stiekem zullen we fier zijn op onze bijdrage aan hun prestaties.”

Over Royal Auping
Een gezond en energiek leven begint met een goede nachtrust. Het uitgangspunt van Royal Auping nv is dat goed slapen altijd nog beter kan. Daarom werkt Auping al meer dan 125 jaar - elke dag weer - met passie en nieuwsgierigheid aan het ultieme slaapcomfort van morgen. Hoge kwaliteit, comfort, design en duurzaamheid staan daarbij centraal.

In 1888 voltrok zich een revolutie in de beddenwereld. Johannes Auping bedacht de spiraalbodem. Wat had hij voor ogen? Een bed dat het slapen gezonder en comfortabeler zou maken. Daarna volgden matrassen en boxsprings. Auping is een A-merk-, productie- en retailbedrijf dat is uitgegroeid tot dé beddenspecialist en marktleider in de Benelux, met meerdere verkoopvestigingen in Europa en een distributie over een groot deel van de wereld. Auping staat voor premium kwaliteit en duurzaamheid. Daarom wordt bewust gekozen voor productie in Deventer. Daar wordt jarenlange expertise en vakkundigheid gecombineerd met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek, ergonomie en design. En wordt geluisterd naar de wensen en dromen van consumenten, in elke fase van hun leven.

Auping streeft naar gezonde groei en heeft een groen DNA. Het bedrijf investeert dan ook fundamenteel in duurzaamheid en heeft daarbij de ongekende ambitie om in 2020 alle bedrijfsprocessen, producten en diensten circulair en volgens de Cradle to Cradle (C2C) filosofie te hebben ingericht.

Voor meer informatie: Willem Jaques en Evi Coune, T. 0477 53 72 72 - E. auping@lvtpr.com

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 22 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Sarajevo & Oost-Sarajevo 2019