Team Belgium op olympische stage

De weg naar de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 loopt eerst via het Canarische eiland, Lanzarote. Daar slaat het BOIC naar jaarlijkse gewoonte van 10 tot 24 november zijn kamp op voor een olympische multidisciplinaire stage.

Sport, training en teambuilding staan centraal in de performante infrastructuren van Club La Santa. Zo’n 50 atleten waaronder de Cheetahs, de Belgian Tornados, Tim Brys en Niels Van Zandweghe, Koen Naert, Emma Plasschaert en Dirk Van Tichelt zullen er trainen onder de Canarische zon. Ook de coaches, topsport experts en de BOIC-staf reizen mee naar het Spaanse eiland.

In Lanzarote zijn 11 sporten vertegenwoordigd : atletiek, gymnastiek, judo, kajak, kleiduivenschieten, roeien, tennis, triatlon, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC: «Het is belangrijk voor de teamspirit van Team Belgium dat atleten meerdere stages samen hebben. Het bewijs dat de atleten en hun omkadering dit ook vinden, wordt vertaald door hun positieve reactie op onze uitnodiging, meer dan 50 atleten uit 11 verschillende sporten trainen dit jaar op Lanzarote.”

Naar het nieuwsoverzicht