Logo of Team Belgium

Brussels Airport, partner van Team Belgium, is een van de bedrijven die op 24 juni deelneemt aan de Team Belgium Run to Tokyo. Branding & Sponsoring Coordinator Geraldine Jacobs aan het woord: “Naar aanleiding van het title sponsorship van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon, krijgen 60 medewerkers professionele begeleiding om de mini-, halve en zelfs volledige marathon uit te lopen. Deelnemen aan de Team Belgium Run to Tokyo en andere loopevents in België is voor hen en alle andere collega-lopers een ideale voorbereiding.” 

Vier teams, dat is niet mis. Telt Brussels Airport veel sportieve medewerkers?

Ons bedrijf voert een speicifiek vitaliteitsbeleid. Feel Good. We sporen medewerkers aan om een gezonde work-lifebalance na te streven. Hen aanzetten tot een actief leven hoort daar ook bij en zo zijn in een paar jaar tijd al verschillende ‘sportgroepen’ ontstaan: fietsers, lopers, yogi, tennissers, …

Investeert Brussels Airport als bedrijf veel in sport, ook buiten de deelname aan de Team Belgium Run to Tokyo?

Als bedrijf proberen we sporten zeker te stimuleren. Onze medewerkers krijgen bijvoorbeeld korting op een fitnessabonnement bij een club in de buurt, kunnen voordelig gaan zwemmen op de middag of inschrijven voor tal van fiets- en loopevents die door ons worden betaald. Elk jaar gaat er ook een groep samen skiën, wat wij als bedrijf aanmoedigen. Zo geven we hen een klein bedrag als zakgeld mee. We merken dat deze voordelen zeer gewaardeerd worden.

Hecht een bedrijf als Brussels Airport belang aan de olympische waarden?

Excellence is ook een van onze bedrijfswaarden. Brussels Airport streeft er namelijk naar om al onze klanten, zowel onze passagiers als de luchtvaartmaatschappijen en bedrijven op onze site, een uitmuntende service aan te bieden. Onze belangrijkste troef is dat we mensen met elkaar verbinden: passagiers, luchtvaartmaatschappijen, buren, bedrijven, pendelaars, en meer dan 20.000 medewerkers. Respect, vriendschap en fair play zijn daarbij sleutelwoorden.

Op 24 juni neemt Brussels Airport niet alleen deel aan de Team Belgium Run to Tokyo met 4 teams, het zal er ook staan met een onthaal en photobooth.

Wij zijn heel trots dat we als partner aan dit evenement mogen en kunnen deelnemen. We hopen iedereen een warm welkom te bieden, niet alleen onze eigen lopers, maar alle deelnemers en hun familie. Om deze unieke ervaring nooit te vergeten, zullen de aanwezigen via een originele photobooth een herinnering aan het event kunnen vastleggen en ontvangen ze een leuk gadget.

De Team Belgium Run to Tokyo is een fundraising-event om olympische atleten te steunen op hun road to Tokyo. Waarom vindt u het belangrijk om hieraan deel te nemen als bedrijf?

Brussels Airport en de Belgische atleten zijn beide vlaggendragers voor ons land en dragen een positief imago van België in het buitenland uit. Als luchthaven ontvangen we zeer regelmatig onze atleten wanneer zij vertrekken naar een buitenlandse stage of wedstrijd. Toen ze bijvoorbeeld in 2016 samen naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vertrokken, organiseerden we een uitwuifmoment in de vertrekhal om hen een extra steuntje in de rug te geven. We hebben er ook voor gezorgd dat ze een warm onthaal kregen bij hun heroïsche terugkeer. Ze hebben toen meer dan ooit de Belgische kleuren laten schitteren en zijn grote voorbeelden voor ons allen.