Team Belgium voor Sarajevo is de grootste delegatie ooit op een winter-EJOF

Op 10 februari – over precies 3 dagen - gaat in Sarajevo & Oost-Sarajevo, de 14e wintereditie van het Europees Jeugd Olympisch Festival van start. Team Belgium is 16 atleten sterk. De atleten komen uit 5 sporten – alpineskiën, biatlon, langlaufen, shortrack en snowboard – van de 7 die op het programma staan. “Enkel in kunstschaatsen en ijshockey hebben we geen atleten.”, zegt chef de mission Rudy Lahor.

De delegatie - Het wedstrijdschema

Het EJOF is een multidisciplinaire sportcompetitie waarbij jonge atleten hun niveau kunnen meten binnen hun rechtstreekse leeftijdscategorie. Voor sommigen is het hun eerste ervaring met een internationale competitie van deze grootte en de gelegenheid om zichzelf te evalueren. Het EJOF heeft dus zijn belang en moet gezien worden als een indicator.

Rudy Lahor: “Voor het BOIC is deze competitie belangrijk als waardemeter van de jonge atleet op internationaal niveau. Atleten worden geselecteerd voor het EJOF op basis van de voorstellen van de nationale federaties. Ook belangrijk in dit soort competities voor jonge topsporters is de internationale wedstrijdervaring die de atleet opdoet en dat deze ervaring hem doet groeien in zijn verdere carrière.”.

Rudy Lahor is voor de derde keer chef de mission voor een EJOF. De vorige delegaties die hij leidde waren die voor Montafon in 2015 en die van Bled in 2003.
Deze delegatie is de grootste ooit sinds de eerste wintereditie in Aosta in 1993. In Montafon in 2015, telde de delegatie 7 atleten uit 2 sporten.

“In functie van hun programma kunnen atleten naar andere sporten gaan kijken, en gaan supporteren voor elkaar. 16 atleten uit 5 sporten; dat biedt natuurlijk meer mogelijkheden en meer teamgevoel!”

Respect en fair play
Rudy Lahor: “In de eerste plaats wil ik deze jonge atleten feliciteren met hun selectie voor het EJOF. Ik hoop van harte dat elke atleet zijn potentieel kan tonen tijdens de wedstrijden. Ik ben er ook van overtuigd dat iedereen tijdens de competities en ook daarnaast de belangrijke olympische waarden als respect en fair play hoog in het vaandel zal dragen. Ik hoop dat deze EJOF hen de goesting, die bijkomende prikkel, geeft om te blijven groeien in hun sport!”

Met dank aan onze partners
“Ik zou ook graag van de gelegenheid gebruik willen maken om de coaches, de federaties, de commerciële en institutionele partners te danken voor hun steun en samenwerking."

Team Belgium vertrekt op 9 februari vanuit Zaventem. De snowboarders vertrekken een dag eerder, op 8 februari.

Op 10 februari wordt in Sarajevo in het Koševo stadium de Olympische vlam aangestoken. Op 11 februari gaan de eerste competities van start.

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC, reist af naar Sarajevo om er jong Team Belgium een hart onder de riem steken: “De BOIC-staf aangevoerd door Rudy Lahor staat klaar om alle atleten maximaal te ondersteunen. Ik wens de jonge atleten een leerrijke olympische ervaring toe!”

Volg Team Belgium op www.teambelgium.be, op Facebook, op Instagram en op Twitter.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 27 dag tot
Europees Jeugd Olympisch Zomerfestival Banská Bystrica 2022