Logo of Team Belgium

Op 15 september 2019 verzamelden zo’n duizend sportfanaten in de Hippodroom van Watermaal-Bosvoorde voor de tweede editie van de Team Belgium Run to Tokyo, een olympische marathon georganiseerd door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

De Run to Tokyo is een teambuilding-evenement voor bedrijven. Op een actieve en sportieve manier geven zij de olympische atleten een duwtje in de rug. Zo’n 1000 lopers van 200 bedrijventeams namen deel aan deze marathon. Vijf lopers per team losten elkaar af om samen de afstand van een marathon, (42,195 km) af te leggen.

Op het evenement waren ook een 80-tal olympische atleten aanwezig waaronder Kim Gevaert, Roger Ilegems, Marie-Isabelle Lomba, Dominique Monami en Jean-Michel Saive. Heel wat collega’s, familie, buren en kinderen vonden de weg naar de Hippodroom om te supporteren en te genieten van de gezellige Japans-olympische sfeer.

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC: “De Olympische Spelen van Tokio staan nu echt voor de deur. Team Belgium gaat voor topresultaten, en daarvoor moet iedereen de krachten bundelen. Investeren in topsport kan op verschillende manieren. De aanwezigheid van de talrijke teams vandaag betekent een belangrijke financiële steun vanuit de bedrijfswereld voor onze olympische atleten. Daarnaast geeft het de atleten ook een boost om te zien dat zoveel sportievelingen én hun supporters hen op de Run to Tokyo een duwtje in de rug komen geven.”

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: “Het VBO en zijn medewerkers zijn heel blij om partner te zijn van de Run to Tokyo. Voor ons was het belangrijk om via verschillende acties de Belgische atleten te steunen met het oog op topprestaties in Tokio. Daarnaast was de Run to Tokyo ook een moment van ontspanning met onze ploeg. Ik ben trots op alle medewerkers die aan deze mooie dag hebben deelgenomen.”

Road to Tokyo events

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio krijgen bedrijven en organisaties de kans om zich te associëren met de olympische thematiek. De Road to Tokyo bestaat uit vier evenementen: de Golf to Tokyo, de Team Belgium Run to Tokyo, de Catwalk to Tokyo en, tijdens de Olympische Spelen, de Tokyo Tour.