Logo of Team Belgium

Stuurvrouw An Vannieuwenhuyse en remster Sara Aerts zijn vrijdag als zesde geëindigd in de openingsmanche van de wereldbeker bobslee in het Letse Sigulda. Acht teams lieten chrono's optekenen.

Vannieuwenhuyse en Aerts zetten na twee runs een tijd neer van 1:44.14. Daarmee waren de Belgian Bullets 1.46 trager dan de Duitsers Mariama Jamanka en Annika Drazek. Olympisch kampioene Jamanka won in 1:42.68 voor de Russinnen Nadezhda Sergeeva en Yulia Belomestnykh (1:43.29). Met Anna Köhler/Lisa Sophie Gericke (1:43.50) stond nog een Duits duo op het podium. De Amerikaanse Elana Meyers Taylor, op de voorbije Winterspelen in Pyeongchang goed voor zilver, werd gediskwalificeerd. 

De Belgian Bullets zijn begonnen aan een nieuw hoofdstuk. Stuurvrouw Elfje Willemsen, zesde op de Winterspelen van 2014, zwaait op 15 december af tijdens de wereldbekermanche in het Duitse Winterberg. Eerder op het jaar hield remster Sophie Vercruyssen, die met Vannieuwenhuyse twaalfde werd op de Winterspelen van dit jaar, het voor bekeken. 

Verder maakte Hanna Mariën aan de top van de Belgische Bob- en Skeletonfederatie plaats voor Geert Vanvaerenbergh, de man die in 2007 het initiatief voor de Belgian Bullets nam.