Logo of Team Belgium

Bart Swings komt donderdag een derde keer in actie op de Winterspelen, hij verschijnt aan de start van de 10 km. Swings werd de voorbije dagen zesde op zowel de 5.000 meter (zondag) als de schaatsmijl (dinsdag). Twee keer tekende hij voor een persoonlijk record op zeeniveau.
  "De benen voelen goed. Op de 10.000 meter ga ik opnieuw voor een plek bij de beste acht", liet Bart Swings optekenen. Vier jaar geleden werd Swings op de Spelen in Sotsji vijfde op de 10 km.

Volgende week zaterdag (24 februari), op de voorlaatste dag van de Spelen, staat voor Bart Swings nog de massastart op het programma. 

De eerste rit in het Gangneung Oval wordt om 20u Zuid-Koreaanse tijd (12u in België) op gang gefloten. Wanneer en tegen wie onze landgenoot uitkomt, is nog afwachten.

Biatlon
Op hetzelfde tijdstip als de 10 km schaatsen start in het Alpensia Biathlon Centre de 20 km individueel voor mannen, de derde wedstrijd voor de biatleten. Michael Rösch werd maandag verdienstelijk 23e in de achtervolging, nadat hij als 38e was geëindigd in de sprint. Mits een goeie wedstrijd mag hij rekenen op een plek in de massastart van zondag. Daar mogen alleen de beste dertig biatleten aan deelnemen. "Het zou de kroon op het werk zijn", vertelde Michaël Rösch na zijn achtervolging.

Ski
De weergoden waren de skiërs op deze Winterspelen tot dusver niet gunstig gezind. Kim Vanreusel zag al twee keer een race uitgesteld worden maar hoopt donderdag toch eindelijk te kunnen debuteren. Om 10 uur (2u in België) start in het Yongpyong Alpine Centre de eerste run van de reuzenslalom.